Do mísy, ve které budeme nakládat maso, nalijeme olej - podle množství nakládaného masa, na cca 10 plátků masa asi 100-150ml oleje. Přidáme 6 prolisovaných stroužků česneku, zarovnanou lžičku sušené saturejky, půl lžičky estragonu, půl lžičky šalvěje, pár snítek tymiánu a rozmarýnu, snítku libečku, přidáme šťávu z půlky citrónu, lžíci sojové omáčky a lžičku medu. Promícháme, opepříme trochou barevného pepře (kdo má, může přidat trochu citronového pepře), mírně osolíme (dávám tak třičtvrtě lžičky soli). Do marinády naložíme maso, rukou pořádně maso v marinádě proťapu, aby bylo ponořené rovnoměrně a dáme do lednice nejlépe přes noc. Při grilování snítky bylinek sundáme, aby se nepálily.
Pozn.: Pokud použijeme čerstvé bylinky, dáváme větší množství (od oka :-), dohromady aby jich byla tak hrst), a necháme je ve větších kouscích, aby se při grilování daly lépe sundat. Pokud je potřeba, přilijeme do marinády olej. Bylinky samozřejmě můžeme použít jaké máme k dispozici, stačí i třeba jen tymián, trochu šalvěje a rozmarýn.
Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích:
Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se
jedná...
zobrazit článek